Wat te doen bij het vinden van huisdieren?

Gevonden Katten:
Er loopt een kat bij u aan. Deze kat beslist geen eten geven en niet binnen laten. Doorgaans zijn ze alleen nieuwsgierig en ruiken het eten van uw eigen kat. Indien de kat regelmatig terugkomt en/of overlast veroorzaakt, doe dan de kat een goed zittend bandje om. Plak op het bandje een pleister met daarop geschreven uw telefoonnummer en de tekst: van wie is deze kat? Als de kat na een week nog met het bandje om loopt, bel dan de diverse instanties (zie 'Contact') die vermiste dieren registreren.

Gevonden honden:
Doe eerst het volgende: kijk in beide oren of de hond een tatoeagenummer heeft, zo ja schrijf dit nummer op. Indien de hond een halsband om heeft, kijk aan de binnenkant van de band voor een adres of telefoonnummer. Overtuig u van het ras, beharing en kleur van de hond. Kijk of het een reu of een teef is. Houd de gegevens bij de hand en bel nu de diverse instanties die vermiste dieren registreren (zie 'Contact').

Wat te doen bij het vinden van gewonde huisdieren?

Regio Dierentehuis Vijfheerenlanden, kunt u de Dierenambulance Vianen en omstreken bellen, tel.nr.: 06 - 51 11 12 90. Voor de gemeente Lingewaal, Dierenambulance Tiel, tel.nr.: 0344 - 62 70 71.

Regio Dierenasiel Gorinchem, kunt u de Dierenambulance Vianen en omstreken bellen, tel.nr.: 06 - 51 11 12 90.

Naar de dichtstbijzijnde dienstdoende dierenarts gaan.

Ontwerp en realisatie: Aemotion.com