Gezocht!

Dierentehuis Vijfheerenlanden, Culemborg e.o. en omstreken heeft dringend jouw hulp nodig. Wij zijn op zoek naar gastgezinnen voor onze (drachtige) moederpoezen en kittens. Lees hieronder hoe jij ons én de dieren kunt helpen.

Waarom zoeken wij gastgezinnen?
Ieder jaar komen er zo'n 80-100 jonge kittens het asiel binnen die jouw hulp nodig hebben. Voor hen is het ‘t allerfijnst om op te groeien in een huiselijke omgeving. Daar kun je rust, stabiliteit en een lage infectiedruk bieden. Niet alleen de allerjongste kittens (en hun moeders) hebben behoefte aan een veilige plek bij jou thuis. Ook de wat oudere kittens kunnen bij jou thuis veel beter socialiseren voordat er een geschikt nieuw baasje voor hen wordt gevonden.

Wat doet een gastgezin?
Jij als gastgezin vangt de dieren tijdelijk op. Het mooiste is het als je daar een aparte ruimte in huis voor hebt. Dit is ter bescherming van jouw eventuele andere huisdieren en om de nodige rust te creëren. Je onderhoudt telefonisch en via mail nauw contact met de medewerkers van het asiel en hebt de mogelijkheid om met de kittens een dierenarts te bezoeken.

Wat krijgt een gastgezin van ons?
Jouw hulp en tijd is een vrijwillige bijdrage. Alle voer en benodigdheden worden door het Dierentehuis geleverd. De medische zorg door onze dierenarts wordt geregeld. Je ontvangt een uitgebreide handleiding en krijgt de mogelijkheid om bij Dierenlot kosteloos een training te volgen, zodat je zo goed mogelijk voorbereid bent.

Wat voor soort kittens worden er opgevangen?
- Fleskittens: Dit zijn kittens zonder moeder, van 0 tot 5 weken oud, die dag en nacht flesvoeding krijgen. Voor deze kittens is het dus van belang dat je dag en nacht beschikbaar bent.
- Moederpoezen met kittens: De moederpoes kan al bevallen zijn of gaat bevallen bij jou thuis. Je houdt nauwkeurig alle ontwikkelingen bij.
- Kittens vanaf 5 weken oud zonder moeder: Deze kittens kunnen grotendeels zelfstandig eten. Ze zijn meestal gedumpt of gevonden en komen alleen of in groepjes binnen.
- Verwilderde kittens: Dit zijn kittens die nog niet of weinig in aanraking zijn geweest met mensen. Zij worden in jouw huiselijke omgeving gesocialiseerd.
- Zieke kittens: Deze kittens hebben door ziekte of verwonding meer zorg nodig.

Hoe word je een gastgezin?
Ben je klaar om liefdevolle tijdelijke verzorging aan kittens te geven en heb je voldoende tijd, geduld, doorzettingsvermogen en ervaring met katten, stuur dan een bericht naar: dierentehuis.vhl@gmail.com. Of neem telefonisch contact op tussen 14.00 en 17.00 uur met 0345 650016.

banner: 
Ontwerp en realisatie: Aemotion.com