Snoes

Snoes

Dove Snoes was een zeer opstandig type dat zelfs ´s nachts de welverdiende nachtrust van haar mensen wist te verstoren; ze zette het in de late uurtjes soms op een gillen. Snoes krijgt dagelijks een pilletje van het voedingssupplement Telizen en de Calm brokken van Royal Canin. Tot onze grote verbazing is Snoes nu een katje met veel meer geduld. Een kroelpartij weet ze op haar momenten wel te waarderen. Bij geluidsopnamen die wij in de nacht deden, bleek het gillen verleden tijd.. De maandelijkse kosten van haar voer en medicatie bedragen € 20,00.

Meer informatie >>

Streep

Streep

Streep zoekt mensen die niet teveel van aaien houden. Dat vindt hij zelf namelijk ook maar tot op zekere hoogte prettig. En als hij en zijn nieuwe eigenaar dit van elkaar begrijpen komen ze een heel eind en is Streep een kampioen spinnen. Streep weet en enkele aai over zijn bol nog wel te waarderen, maar het allerliefst is hij buiten, waar hij lekker de ruimte heeft en zijn eigen gang kan gaan. Een boerderij of een andere plek waar Streep dag en nacht de mogelijkheid heeft om naar buiten te gaan, lijkt ons voor Streep de perfecte plaats.

Meer informatie >>

Hanna

Hanna

Stilletjes bekijkt Hanna de wereld vanaf een hoge plek. Je zou bijna vergeten dat ze er is. Ze vindt het heerlijk om geaaid te worden, maar vraagt zelf niet zoveel om aandacht. Hanna houdt van lekker eten en dat betekent dat ze wel een beetje op haar gewicht moet letten. Ze zoekt een rustige plek waar ze regelmatig naar buiten mag.

Meer informatie >>

Bob

Bob

Bob is onze charmeur. Met zijn mooie ogen en miauw windt hij iedereen letterlijk om zijn pootje. Bob is graag overal bij, voert het hoogste woord en is knuffelbaar en speels. Zoals het een echte kater betaamt, is het knuffelen zolang hij het leuk vindt en laat hij duidelijk blijken wanneer het genoeg is. Daarom zit een match met kleine kinderen er waarschijnlijk niet in. Ook de aanwezigheid van andere katten kan hij niet waarderen. Hij staat nu eenmaal graag voortdurend in het middelpunt en hij vindt dat de wereld om hem moet draaien. Geef hem eens ongelijk.

Meer informatie >>

Midas

Midas

Deze grote, mooie kater is Midas. Geboren in 2013 maakt hem de oudste bewoner van het asiel. Gelukkig is dat niet aan hem te merken en schikt hij zich moeiteloos in zijn lot, al is hij soms wat verlegen. Maar hij mist het buitenleven. Midas kwam bij zijn vorige eigenaar vooral in de nachten buiten en dan wilde hij nog wel eens een cadeautje voor het ontbijt meebrengen. Overdag ligt hij graag op schoot. Met kinderen vanaf een leeftijd van ongeveer 10 jaar heeft hij het gezellig. Andere katten en honden hoeven voor hem niet zo.

Meer informatie >>

Epke

Epke

Epke is een verlegen manneke. Het kostte even tijd om hem uit zijn schulp te laten kruipen, maar inmiddels loopt hij babbelend en spelend tussen de andere katten. Met een speeltje waar hij achteraan kan rennen, ben je het snelst bevriend met hem. Een rustig huishouden zonder kleine kinderen lijkt ons het beste voor Epke. Andere katten vindt hij gezellig. Waarschijnlijk wil hij mettertijd graag naar buiten; liefst in een afgesloten tuin, want ook de buitenwereld vindt hij erg spannend. Epke is (denken wij) geboren rond juni 2021.

Meer informatie >>

Soap

Soap

Voor wie houdt van leven in de brouwerij is onze Soap de perfecte jonge kater. Als een bulldozer racet hij door de kattenkamer. Om andere katten maakt hij zich niet druk, hij had in no time vriendschap gesloten met een van onze oudere katers. Soap weet iedereen te verleiden tot een spelletje. Een aai op zijn tijd kan hij waarderen, maar hij maakt ook duidelijk wanneer hij het genoeg vindt. Soap kan gewoon niet zo goed stilzitten. Deze pittige jongeman wil in de toekomst weer graag regelmatig naar buiten.

Meer informatie >>

Max

Max

Max houdt van het buitenleven. Knuffels op zijn tijd vindt hij heerlijk, maar deze energieke jongeman moet zijn dagelijkse uitstapje hebben. Jong, ondernemend, speels en lief, dat is Max ten voeten uit. In het asiel gaat Max prima met andere katten om. Bij de vorige eigenaar had Max buiten nogal eens mot met de buurtkatten. Daarom is hij afgestaan. Wij kunnen ons haast niet voorstellen dat Max de aanstichter was, want ; hij vindt katten eigenlijk een beetje eng en zoekt geen conflicten op, kruipt eerder weg.

Meer informatie >>

Liam

Liam

Soms gebeuren er mooie dingen tussen de katten in het asiel. Zo heeft onze Liam in twee jonge asielkaters (Soap en Epke) vrienden voor het leven gevonden. Hij speelt en slaapt gezellig met ze. We verwachten dan ook dat Liam in zijn nieuwe thuis graag een maatje heeft, liefst jong en speels. Liam is vriendelijk voor mensen en een aai op zijn tijd vindt hij fijn, maar hij heeft het veel te druk voor lange kroelpartijen. Veel liever gaat hij buiten op avontuur. Kennismaking met kleine kinderen verliep in het asiel prima. Hoe hij thuis op veel drukte om hem heen reageert is onbekend.

Meer informatie >>

Coco

Coco

Deze prachtige Turkse Van-poes is Coco. Onze Coco heeft een enorme transformatie doorgemaakt. Van een moederpoes die opkwam voor haar kittens is ze veranderd in een speelse poes die (zo lijkt het) aan haar tweede jeugd begonnen is. Ze vindt het fijn om achter een hengeltje of balletje aan te zitten en is nieuwsgierig en ondernemend. In het asiel zijn andere katten geen probleem, al vindt Coco het heel spannend als er een soortgenootje bij de groep komt. Ruzie zoeken doet ze echter niet, daar is ze te voorzichtig voor.

Meer informatie >>
Ontwerp en realisatie: Aemotion.com